Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste certificaten permanente educatie uitgereikt

Afgelopen vrijdag zijn de eerste modulecertificaten uitgereikt vanuit het platform Permanente Educatie voor Pedagogisch Professionals (PEPP). Op dit digitale platform kunnen pedagogisch medewerkers kennis opdoen van nieuwe wetenschappelijke en maatschappelijke inzichten op het gebied van de ontwikkeling van kinderen. De eerste 35 geslaagde pm’ers ontvingen hun certificaat op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
certificatien-pepp
Van de vijfhonderd pm'ers hebben er inmiddels tachtig een modulecertificaat behaald. - Foto: Fotolia

PEPP is een initiatief van de Brancheorganisatie Kinderopvang, de MOgroep en het ministerie van SZW, om permanente educatie in de kinderopvang vorm te geven. Permanente educatie moet ervoor zorgen dat de kennis en vaardigheden van pm’ers altijd up-to-date blijven, zodat ze elk kind optimale ontwikkelingskansen kunnen bieden. De afgelopen maanden zijn zo’n vijfhonderd pm’ers uit twintig organisaties aan de slag gegaan met de leermodules van PEPP in een pilotfase. Van die vijfhonderd pm’ers hebben er inmiddels tachtig een modulecertificaat behaald, en de eerste 35 werden dus afgelopen vrijdag uitgereikt.

Gewoonteverandering

Maar PEPP is nog volop in ontwikkeling. De pilot is bedoeld om ervaring met het platform op te doen, en het op basis van de feedback van deelnemers verder vorm te geven. En de vertaling van de nieuw opgedane kennis naar de dagelijkse praktijk is ook een punt van aandacht. Want permanente educatie vraagt meer dan up-to-date kennis, laat de Brancheorganisatie weten. Het vraagt ook om een gewoonteverandering van pm’ers en zorgvuldige begeleiding daarvan op de groep. Maar daar moet het werkveld zelf voor zorgen.

Op onderstaande foto krijgt Els van der Voorden van Stichting Kindercentra Gorinchem het PEPP-certificaat uitgereikt. Fotograaf: Ward Oranje.

Meer weten over de pilot permanente educatie in de kinderopvang? Kijk hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.