Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste beweegvignet voor de kinderopvang uitgereikt

Kindercentrum het Groenehuis in Uden heeft als eerste kinderopvangorganisatie in Nederland het beweegvignet Kinderopvang in Beweging in ontvangst genomen.
Beweegvignet.jpg
Marike Vroom (links)

Met het vignet kunnen kinderopvangorganisaties laten zien dat ze het belang van voldoende en gevarieerd bewegen onderschrijven en hier naar handelen. Door het afnemen van de Kinderopvang in Beweging licentie en het volgen de workshop toont het kindercentrum aan dat de medewerkers in staat zijn om voldoende gevarieerd bewegen onderdeel te laten zijn van het dagprogramma van het jonge kind.

Congres

De uitreiking vond plaats door Marike Vroom, hoofdredacteur  van de vakbladen Kinderopvang, Management Kinderopvang en het online platform Kinderopvangtotaal. Zij is voorstander van meer bewegen in de kinderopvang en zal om die reden in het najaar van 2017 ook een landelijk congres over onder andere dit thema organiseren.

Gezonde leefstijl

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor gezonde kinderopvang. De rijksoverheid geeft op haar website aan dat ‘een gezonde kinderopvang’ planmatig en integraal werkt aan de gezondheid en gezonde leefstijl van jonge kinderen. Er zijn vanuit het Rijk tien centrale thema’s opgesteld die bijdragen aan een gezonde kinderopvang. Eén van deze thema’s is bewegen. Met de licentie en de workshop Kinderopvang in Beweging kunnen organisaties laten zien dat er toegang en aandacht is voor een gevarieerd beweegaanbod.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over het vignet op de website van Kinderopvang in Beweging www.kinderopvanginbeweging.nl. Voor meer informatie over de gezonde kinderopvang kijk je op www.gezondekinderopvang.nl

Het programma Gezonde Kinderopvang van het RIVM inspireert de kinderopvang om meer te doen met het thema gezondheid. Voor nog meer inspiratie is het RIVM op zoek naar mooie en gezonde praktijkvoorbeelden. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.