Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eenmalige VOG-aanvraag stagiaires kinderopvang

VOG-aanvraag

Stagiaires en uitzendkrachten in de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk hoeven voortaan alleen bij hun eerste stage een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te tonen. Vervolgens kunnen ze op basis van dit papiertje vier jaar lang stage lopen. Dit is besloten na een debat in de Tweede Kamer over handhaving op de arbeidsmarkt.

Continue screenen
Met een Verklaring Omtrent Gedrag laat een stagiaire zien dat hij/zij geen strafbaar verleden heeft die een stage/werkperiode in de kinderopvang in de weg staat. Ondertussen werkt het ministerie van Sociale Zaken onder de leiding van demissionair minister Henk Kamp aan het invoeren van continue screening van stagiaires en uitzendkrachten in de kinderopvang. Met dit systeem worden werkgevers meteen op de hoogte gebracht zodra een medewerker een relevant strafbaar feit begaat.

Informatie uit andere Europese landen
Wanneer het continue screenen in de kinderopvang in werking treedt, is niet bekend. De verwachting is dat het ergens in 2013 wordt ingevoerd. Vanaf april 2012 wordt bij een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag automatisch informatie uit andere Europese landen meegenomen. De ministers willen een aanscherping van de maatregelen die al zijn genomen na het advies van de commissie-Gunning over toezicht in de kinderopvang.

Bron: FlexService / Intermediair
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.