Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Eén inspectiemodel kinderopvang’

'Eén inspectiemodel kinderopvang'

Het CDA vindt dat het toezicht in de kinderopvang te versnipperd is over alle ruim vierhonderd gemeenten. Eddy van Hijum van het CDA vindt dat minister Henk Kamp moet kijken naar een landelijke inspectiedienst zoals de Arbeidsinspectie die misstanden in de kinderopvang aan kan pakken.

Iedere gemeenten beoordeelt anders
De uitspraak van Van Hijum is natuurlijk een reactie op het rapport Gunning naar de misbruikzaak in Amsterdam die afgelopen vrijdag werd gepresenteerd. Hoewel noch de gemeente, noch de GGD verantwoordelijk wordt gesteld dat er met signalen en meldingen over Robert M. niks is gedaan, bekritiseerde de commissie Gunning wel de samenwerking tussen gemeente, AMK, GGD en de kinderopvangorganisatie. Van Hijum vindt het zorgelijk dat de rapporten van de GGD door iedere gemeente anders beoordeeld en opgepikt wordt. Er is een cultuuromslag nodig om de alertheid te vergroten bij iedereen die betrokken is bij kinderopvang vindt hij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.