Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ed Buitenhek: hoge inkomens profiteren van kabinetsplannen, invloed op arbeidsmarkt nihil

De kabinetsplannen voor de kinderopvang leiden ertoe dat hoge en middeninkomens minder gaan betalen en lage inkomens iets meer. Een hogere arbeidsparticipatie leveren de plannen vermoedelijk niet op. Dat stelt adviseur Ed Buitenhek.
Buitenhek

In

Registreren

1 REACTIE

  1. Ik begrijp de analyse, en als medewerker werkzaam in de kinderopvang maak ik me ook zorgen om de personeelstekorten. Maar ik zou ook stil willen staan bij het, toch wel historisch te noemen moment, dat kinderopvang wordt erkend als instrument om de ontwikkeling van kinderen te ondersteunen. Niet alleen de sector zelf maar ook de samenleving vind op deze manier investeren in kinderen vanaf het eerste moment essentieel. Wat meer af van de lappendeken aan opvang voor kinderen lijkt mij goed.
    Prima om kritisch te blijven, maar zoals Buitenhek zelf ook zegt, de details van het coalitieakkoord moeten nog worden uitgewerkt. Laten we dus vooral ook kijken naar de kansen en dit zien als een eerste stap in de goede richting. Er wordt snel alleen gereageerd op wat we niet goed vinden. Dat lijkt me niet de beste manier om vooruit te gaan.

    Simon Hay
    pedagoog KindeRdam

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.