Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Driejarigen wennen alvast aan basisschool

De kinderopvang en basisschool in Almere Haven beginnen een speciale groep om 3-jarigen samen met hun ouders te laten wennen aan de basisschool.
<p>De peuters leren taal
De peuters leren taal

Vanaf eind mei gaat er een pilot groep van start. Iedere woensdagochtend tot en met de zomervakantie mogen de peuters van Brood & Spelen Kinderopvang naar deze speciale groep op basisschool de Ark waar ze met hun leeftijdsgenootjes kunnen leren. Zo kunnen de peuters goed voorbereid naar de basisschool wanneer ze vier jaar zijn, is het idee. Bij genoeg animo gaan de kinderopvang en de school de groep definitief opstarten.

Ouders

‘De ouders mogen er bij blijven en er zijn geen kosten aan verbonden tijdens de pilotperiode’, zegt Ruth Sances, directeur van basisschool de Ark. Er worden activiteiten georganiseerd op het gebied van taal, muziek, cijfers en samenwerking. De ochtenden worden begeleid door een pedagogisch medewerker van Brood & Spelen Kinderopvang.

Leerlingen

Basisschool De Ark is een protestants christelijke school in Almere Haven en telt 200 leerlingen. Brood & Spelen heeft 4 kinderdagverblijven, 31 locaties voor buitenschoolse opvang en is actief op 52 scholen met tussenschoolse opvang en pleinwachten.

Kinderen op de basisschool kunnen straks reken- of aardrijkskundelessen krijgen in de Engelse, Duitse of Franse taal. De Tweede Kamer is enthousiast over een wetsvoorstel dat dit mogelijk maakt, bleek in een debat.Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.