Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dossier buitenruimtes

Dossier buitenruimtes

Buitenspelen & de buitenruimte

Draaide de kwaliteit van kinderdagverblijven en peuterspeelzalen vroeger voornamelijk om de kwaliteit van de pedagogisch medewerkers, de inrichting het meubilair en de sfeer. Tegenwoordig maakt een uitdagende buitenruimte het verschil. Een binnenplaatsje met stenen is niet meer van deze tijd. Gelukkig zijn steeds meer professionals in de kinderopvang heel bewust bezig met het vernieuwen/opknappen en renoveren van de buitenruimte. En dat is goed. Buiten is immers de plek waar kinderen echt de ruimte hebben om te spelen, te bewegen, te ruiken, te voelen, te ervaren en om zichzelf te zijn!

De redactie van vakblad Kinderopvang helpt je graag op weg met vier interessante artikelen over buitenruimtes in de kinderopvang. Kijk hoe collega’s, soms ook met een beperkte ruimte, hun buitenruimte aanpakten. Lees welk effect dit had op de kinderen, maar ook op het werkplezier van de pedagogisch medewerkers. Laat je inspireren!

* Het hoe en waarom van buiten spelen. Humanitas pakte de buitenruimtes grootschalig aan. Lees hoe een Amsterdamse binnentuin veranderde in een waar speelparadijs voor 0-12 jaar.

* Tuinen met visie. Stichting Kinderopvang Hilversum ontwierp samen met de ouders natuurlijke tuinen. Kinderen vinden het fantastisch. Lees hun verhaal.

* Baby’s naar buiten. Baby’s zijn ook graag buiten, maar waar maak je hen nu echt gelukkig mee? Een artikel vol tips en voorbeelden.

* Buiten spelen? Natuurlijk! De buitenruimtes van buroBlad zijn puur en eenvoudig. Het ontwerp laat alles aan de fantasie van kinderen over. Een artikel met veel foto’s én met reacties van kinderen zelf.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.