Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Domme actie eigenaresse vraagt om maatregelen

Marianne Velsink
Rijbewijs

Het Almeerse PvdA-raadslid Mostapha El Madkouri roept op tot strengere regels voor kinderdagverblijven in Almere. Zo wil hij dat een eigenaar van een kinderdagverblijf standaard in het bezit is van een rijbewijs zodat hij of zij kinderen veilig kan vervoeren.

Zonder rijbewijs
Zijn reactie volgt op de aanhouding van een eigenaresse van een kinderdagverblijf in Almere die zonder rijbwijs met vijf kinderen rondreed. De vrouw kreeg een bekeuring en de kinderen moesten door iemand anders naar huis worden gebracht. El Madkouri wil dat er bij het verlenen van vergunningen meer randvoorwaarden worden gesteld. Het verplichten van een rijbewijs is hier een voorbeeld van.

Betere controles
Het raadslid maakt zich tevens hard voor betere controles. ‘Het probleem is dat de onderwijsinspectie negen criteria hanteert voor controles. Die worden in Almere uitgevoerd door de GGD en die kijkt alleen naar die negen criteria.’ Door ook op de randvoorwaarden te controleren, moeten misstanden als het onbevoegd rondrijden met kinderen worden voorkomen.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

2 REACTIES

 1. Tip voor de overheid:
  Als in de toetsingskaders gewoon wordt gesteld, dat er tijdens het transporteren van kinderen een WAM- en ongevallenverzekering op het motorrijtuig en de daarmee vervoerde kinderen van kracht moet zijn, is het al geregeld.
  Als de bestuurder van het motorrijtuig geen geldig rijbewijs heeft, is er geen dekking en mag de bestuurder dus niet rijden.
  Probleem opgelost.
  Maatregel kan zo eenvoudig worden opgelegd.

 2. Lees alle reacties
 3. Volgens mij hoeven er geen regels of randvoorwaarden bij te komen. We hebben volgens mij in Nederland al een wet die zegt dat je een rijbewijs moet hebben om auto te kunnen rijden. Die wet geldt voor alle Nederlanders, dus ook voor medewerkers in de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.