Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Doe mee met de Dag van de Groene kinderopvang

Op dinsdag 18 mei is de 7e editie van de Dag van de Groene Kinderopvang, een initiatief van Groen Cement. Doe op die dag zoveel mogelijk natuur(belevings)activiteiten met de kinderen en laat dit ook zien aan de buitenwereld. Op zoek naar inspiratie? Wij geven tips!
doe-mee-met-de-dag-van-de-groene-kinderopvang
Robert Kneschke / stock.adobe.com

Het thema van de Dag van de Groene Kinderopvang is dit jaar: professionals groeien door. (Groene) professionals hebben het afgelopen jaar veel werk verzet in onzekere tijden en zich aangepast aan de veranderde situatie. Velen hebben afgelopen jaar hun afleiding buiten gezocht: lekker wandelen in de natuur, samen buiten koffiedrinken, werken in de tuin. Dagelijks groene imput is belangrijk, net als verdieping van de kennis en vaardigheden. Met het kiezen van dit thema wil Groen Cement de pedagogisch professionals aanmoedigen om vol te houden en door te gaan.

Stapje verder zetten

Dit thema nodigt je natuurlijk wel uit om een stapje extra te zetten en jezelf uit te dagen. Doe eens iets wat je nog niet eerder met de kinderen hebt gedaan. Iets wat jou als groene professional nieuwe ervaringen of vaardigheden geeft. Leg bijvoorbeeld een moestuin aan als je die nog niet hebt, of haal eens een keer echte dieren naar de opvang! Misschien kan je zelf wel eerst iets nieuws leren over iets in de natuur en dit vervolgens overbrengen op de kinderen waar je mee werkt. Doe iets nieuws, ontwikkel jezelf… en groei door!

Aan de slag

Ga dus op 18 mei lekker buiten aan de slag. Inschrijven is niet nodig. Doe leuke activiteiten met kinderen, natuur, natuurlijke materialen, planten, dieren en laat vervolgens de hele wereld weten wat je hebt gedaan. Of kleur deze kleurplaat in. Als je foto’s en video’s deelt via je mediakanalen, gebruik dan de hashtags #DVDGKO en #groencement. Dan zal Groen Cement zoveel mogelijk van jullie berichten delen en verder verspreiden.

Fotowedstrijd

Er is ook een fotowedstrijd! Stuur de mooiste, meest inspirerende foto in die je hebt gemaakt tijdens de Dag van de Groene Kinderopvang. Van 18 tot en met 22 mei kan je de foto’s sturen naar Groen Cement (info@groencement.nl). Op 24 mei worden de winnaars bekend gemaakt. Zie ook: www.groencement.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.