Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deze peuters kunnen doorleren in de vakantie

De lockdown vanwege de coronacrisis is voorbij, maar inmiddels is de zomervakantie alweer in aantocht. Voor peuters met een leerachterstand kan dit problematisch zijn. Daarom biedt de Kids First groep 'peutervakantieweken' aan. De kinderen krijgen drie weken langer een passend aanbod in de taalontwikkeling.
Fotolia

De peutervakantieweken sluiten aan op het programma van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) voor kinderen met een indicatie. Hierbij krijgen peuters ondersteuning in de taalontwikkeling.

Pedagogisch medewerkers signaleren normaal gesproken al stilstand of achteruitgang in taalvaardigheden van deze peuters tijdens lange vakanties. Door de lockdown is dit effect mogelijk nog sterker.

Structuur

Kids First stelt daarom de eerste drie weken van de zomervakantie peuteropvanglocaties open in Friesland en Groningen om zo continuïteit te bieden. De taalvaardigheden worden tijdens deze zomerschool spelenderwijs gestimuleerd binnen een speciaal zomerprogramma.

De voordelen van de peutervakantieweken zijn volgens Kids First dat de peuters cognitief op niveau blijven en dat de dagelijkse structuur wordt voortgezet. Na drie weken worden de peutervakantieweken feestelijk op locatie afgesloten.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.