Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deventer bundelt kindregelingen toch niet

Gemeente Deventer had ambitieuze plannen om vier bestaande kindregelingen samen te voegen in één regeling, maar ziet hier bij nader inzien toch vanaf. Het vereenvoudigen van de vier bestaande regelingen blijkt volgens betrokkenen toch een beter alternatief.
Deventer kindregelingen.jpg
Kinderopvanghouders zien liever minder administratieve rompslomp en een betere toegang om regelingen te kunnen aanvragen. - Foto: iStock

Het gaat om de regelingen in het kader van de Wet Kinderopvang en de kinderopvangtoeslag, de Wet op het Primair Onderwijs en het achterstandenbeleid, de verordening van de Wet Kinderopvang van de gemeente Deventer en de tegemoetkoming in de kosten kinderopvang op grond van een Sociaal Medische Indicatie. Ouders bleken bij deze regelingen op tegenstrijdige criteria te stuiten.

Wat ging er vooraf aan het besluit de kindregelingen toch niet te bundelen? Lees meer in dit artikel.

Administratieve rompslomp

De gemeente sprak de wens uit om de vier kindregelingen samen te voegen in één regeling, maar was met deze aankondiging toch te voorbarig. Tijdens een bijeenkomst is advies gevraagd aan partners en houders van kindercentra. Zij zagen geen meerwaarde in het samenvoegen van de regelingen. Wel werd de wens geuit voor minder administratieve rompslomp en een betere toegang om regelingen te kunnen aanvragen.

Aanvragen op één plek

Aan die twee wensen gaat Deventer werken. Er wordt een webtool ontwikkeld  waar ouders en kinderopvangorganisaties digitaal aanvragen kunnen doen voor alle regelingen. De afspraak is dat administratie voor kinderopvangorganisaties zo veel mogelijk wordt beperkt en dat gemeenten dit overnemen. In het vierde kwartaal van 2016 komt er meer informatie naar buiten.

Ouders die langdurig ziek zijn en hun kind toch kinderopvang gunnen, kunnen een beroep doen op de Sociaal Medische Indicatie bij hun gemeente. Minister Asscher wil de bekendheid van deze regeling vergroten, zowel bij gemeenten, kinderopvangorganisaties als ouders. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.