Den Haag investeert in ‘verloren doelgroepkinderen’ bij gastouders

Gemeenten hebben speciale VVE-potjes om taalachterstanden van jonge kinderen aan te pakken. Maar het bereik is niet 100 procent. In Den Haag ontdekten ze dat ongeveer duizend doelgroepkinderen niet naar de gesubsidieerde voorschool gaan, maar naar de gastouderopvang. Reden voor de gemeente om een pilot te starten waarin gastouders werden bijgeschoold in VVE.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Vijf dagen per week vangt Sanaa Bãnniss, gastouder in Den Haag, kinderen bij haar thuis op. Ze doet dit al achttien jaar. Momenteel heeft ze een aantal Poolse kinderen in haar opvang. De oudsten gaan net naar school maar de jongsten spreken alleen bij haar Nederlands. Thuis is de voertaal Pools. ‘Ik weet dat de impact die ik heb op deze kinderen groot is’, vertelt ze. Ze werkt daarom met de VVE-methode KIKI, maar toen ze van de pilot hoorde, zag ze kansen om zich hierin nog verder te bekwamen.

VVE-subsidie

De gemeente Den Haag nam onderzoeksbureau Buitenhek in de

2
1466

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.