Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deelnemers gezocht voor ontwikkelteam over groepsdynamica

Het Expertisecentrum Kinderopvang zoekt deelnemers voor een ontwikkelteam dat zich gaat bezighouden met het onderwerp groepsdynamica. Een ontwikkelteam bestaat uit een onderzoeker en zo’n tien pedagogisch professionals uit de kinderopvang. Wil jij jouw kennis inzetten?
deelnemers-gezocht-voor-ontwikkelteam-over-groepsdynamica
cagkansayin / Getty Images / iStock

Heb jij kennis over de dynamiek op de groep? Weet jij hoe je die kan verbeteren en wil jij je kennis en ervaring daarover delen met vakgenoten? Misschien is deelname aan een ontwikkelteam van het Expertisecentrum Kinderopvang dan wel iets voor jou.

Hoe werkt het?

Het ontwikkelteam, bestaande uit een onderzoeker en ongeveer tien pedagogisch professionals die werkzaam zijn bij een kinderopvangorganisatie (pedagogen, pedagogisch coaches/beleidsmedewerkers), komt drie keer een dag bij elkaar. Tijdens deze dagen werkt het team aan, in dit geval, groepsdynamica. Dit gebeurt door middel van een analyse van relevante wetenschappelijke artikelen en al bestaande praktijkvoorbeelden, inbreng van eigen praktijkervaringen en het in gesprek komen tot een gezamenlijke kennisbasis: kennis die iedereen binnen de kinderopvang zou moeten hebben over het betreffende onderwerp.

Onderzoeksvraag

Het team buigt zich over de vraag wat we eigenlijk bedoelen als we het over groepsdynamica hebben. Waar staat het voor, waarom is het belangrijk en hoe geef je hier handen en voeten aan in de praktijk? Ook gaat het team aan de slag met het verzamelen van praktijkvoorbeelden en het ontwerpen van tools; praktische handvatten die pedagogisch coaches die zelf met het onderwerp aan de slag willen, kunnen gebruiken.

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht en als het niet anders kan (vanwege corona) online. De eerste bijeenkomst staat gepland op 10 maart 2022. In april en mei zijn de tweede en derde bijeenkomst. Deelname is zonder kosten.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Aanmelden kan (tót 19 februari 2022) door een mail te sturen, waarin je kort vermeldt waarom je mee wilt doen en welke ervaring je hebt met groepsdynamica. Mail naar: ditis@expertisecentrumkinderopvang.nl. Meer info? Klik hier >>

Met welke drie onderwerpen gaan de ontwikkelteams van het Expertisecentrum Kinderopvang in 2022 aan de slag? Er is gestemd en dit is de uitkomst: 1.) Groepsdynamica, 2.) Ongewenst gedrag en 3.) Pre-pubers in de bso. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.