Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Week van het Jonge Kind

Wat ze in de Verenigde Staten kunnen, dat kunnen we in Nederland ook, dacht Ileen Purperhart, directeur van de Amsterdamse kinderopvangorganisatie Hestia. Dus vertaalde ze The Week of the Young Child, die in de Verenigde Staten al sinds de jaren 70 een begrip is, naar de Nederlandse situatie.
De Week van het Jonge Kind
Foto: ANP Photo

Van 14 tot 20 april mogen het publiek, de klanten en de politiek zien wat de meerwaarde is van kinderopvang voor de ontwikkeling van het jonge kind. De Week van het Jonge Kind is eigenlijk een tegengeluid op de berichtgeving in de media over bezuinigingen, vraaguitval en handhaving in de kinderopvang. ‘Met deze week wil ik de aandacht vestigen op wat goed gaat en hoe wij, ieder op onze eigen manier, een bijdrage leveren aan het jonge kind’, zegt Ileen.
Omarm de week
De week moet zeker niet een platform worden van alleen de kinderopvang. ‘Centra voor Jeugd en Gezin, consultatiebureaus en peuterspeelzalen nodig ik uit deze week ook te omarmen’ zegt Ileen. Ze hoopt dat de week zich als een olievlek gaat verspreiden door Nederland en over een paar jaar zelfs in heel Europa. Zodat iedereen straks weet: de Week van het Jonge Kind komt er weer aan. Iedereen die op wat voor manier ook betrokken is bij het jonge kind, kan in die week in de eigen wijk zien welke organisaties zich inzetten voor het jonge kind.

Programma Hestia
Hoe organisaties invulling geven aan de week, staat ze geheel vrij. Bij Hestia is het programma voor de week zo goed als rond. Er vinden presentaties plaats over Reggio Emilia, meervoudige intelligentie, Startblokken en tweetalige opvoeding. Ileen heeft hiervoor contact gelegd met andere organisaties in de stad om samen te werken.

Meedoen?
Ben je enthousiast over het initiatief van Ileen en wil je in de week van 14 tot 20 april ook iets organiseren in het kader van de Week van het Jonge Kind? Stuur jullie idee of initiatief, eventueel met foto naar kinderopvang@reedbusiness.nl en wij maken een activiteitenoverzicht op Kinderopvangtotaal.nl. (Zie ook www.facebook.com/HestiaKinderopvang.)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.