Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De beweegplaat van Cas (9) beste innovatieve idee

De 'beweegplaat' is uitgeroepen tot winnaar van de SWKGroep Innovatieprijs 2017 tijdens de finale in de Dutch Innovation Factory. Zij gaan samen met de SWKGroep met dit idee aan de slag om de wereld mooier en duurzamer te maken.
1WinnaarsSWKGroepInnovatieprijs.jpg
De winnaars tijdens de prijsuitreiking. - Foto: SWKGroep

Cas van KOKO Kinderopvang heeft de beweegplaat bedacht. Op een grote plaat zijn sensoren gekoppeld die energie opvangen. Door mensen erop te laten bewegen, springen, dansen of lopen wordt energie opgewekt. Deze energie wordt in een generator opgevangen. Daar wordt het omgezet in stroom.

Realiseren

‘Hoe het er technisch precies uit gaat zien, daar kijken we nog naar. Maar we zijn van plan om de beweegplaat daadwerkelijk te realiseren’, vertelt Karin Moons van SWKGroep. ‘Maar de kans is groot dat er dus echt een plaat komt waarbij door beweging energie vrij komt, die wordt opgevangen voor een ander doel zoals het laten branden van lampen.’

Kanshebbers

Volgens Moons lagen de uitslagen aardig dicht bij elkaar. Naast de beweegplaat waren de IKC van de toekomst en de gebreide mutsen (zodat de kachel wat lager kan) ook kanshebbers om te winnen.

Naast een medaille, beker en winnaarscheque mag Cas naar de Dreamhal van het Nuon Solar Team. Daar krijgt hij een workshop waarin hij zijn eigen zonneauto mag bouwen.

Het is het Jaar van Techniek binnen de SWKGroep. Daarom is de SWKGroep op zoek gegaan naar innovatieve en duurzaame ideeën. Tot 30 april kon er gestemd worden. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.