Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Compensatie ouders boven maximum uurtarief vervalt

De vergoeding van het bovenfiscale deel van de ouderbijdrage vervalt nu de kinderopvang op 11 mei weer opengaat. Voor de bso gelden aparte regels.
AdobeStock
AdobeStock

Dat meldt de BMK. Het gaat hierbij om de compensatie boven het maximum uurtarief voor kinderdagopvang en gastouderopvang. De opvang gaat immers in zijn geheel weer open.

In principe vervalt deze boven-fiscale compensatie ook voor ouders met kinderen in de bso. Voor de bso geldt echter dat de maatregelen van de overheid ertoe leiden dat ouders mogelijk minder gebruik kunnen maken van de opvang. In die gevallen waar de ouder geen passend aanbod kan worden gedaan kan de ondernemer – op verzoek van de ouder – de eigen bijdrage van ouders boven het maximale uurtarief terug betalen.

Vergoeding overheid blijft

De Rijksoverheid blijft de reguliere eigen bijdrage voor kinderdagopvang (0-4 jaar), bso en gastouderopvang tot het maximum uurtarief ook na 11 mei vergoeden aan ouders. De vergoeding gaat door zolang de gedeeltelijke openstelling voortduurt.

Wil je meer lezen? 

Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief en ontvang twee keer per week de beste artikelen en het laatste nieuws in je mailbox. Zo mis je niets meer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.