Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cao-onderhandeling kinderopvang hervat

De Brancheorganisatie Kinderopvang is ingegaan op het verzoek van de FNV om toch voor de zomer weer in gesprek te gaan voor een nieuwe cao.
De FNV heeft eerder aangegeven dat het wat hen betreft te lang ging duren als er pas in september verder onderhandeld zou worden.
De FNV heeft eerder aangegeven dat het wat hen betreft te lang ging duren als er pas in september verder onderhandeld zou worden. - Foto: Lex van Lieshout (ANP)

‘Daar zijn we blij mee, want eerder nog liet de Brancheorganisatie weten niet voor september in gesprek te willen.’ zegt Ilse van der Weiden, bestuurder kinderopvang bij de FNV.

Voor de zomer nieuwe cao

De FNV heeft eerder aangegeven dat het wat hen betreft te lang ging duren als er pas in september verder onderhandeld zou worden, omdat het nu echt tijd is dat er duidelijkheid komt voor de 75.000 werknemers in de sector. ‘Het feit dat we nu dus eerder om tafel gaan is wat ons betreft  een stap in de goede richting en wij hopen dat we er voor de zomer samen uit kunnen komen.’ zegt Van der Weiden.

Het is van groot belang dat er snel een nieuwe cao komt, want tot die tijd zouden werkgevers misbruik maken van het ontbreken van een cao. Lees meer >>

De Brancheorganisatie heeft eerder een eindbod voor de cao gegeven, daar is de FNV niet op ingegaan, omdat dit ver beneden de eisen van de vakbond lag. ‘Wij hebben toen aangegeven aan een tegenbod te gaan werken, daar zijn we mee bezig, maar ik weet niet of dat op 16 juni al gereed is. We gaan liever eerst nog een keer het gesprek aan met de Brancheorganisatie’, aldus van der Weiden. Het cao-overleg vindt op 16 juni plaats.

1 REACTIE

  1. Ik vind het altijd zo vreemd dat KO iedere keer weer vanuit perspectief van de vakbond schrijven. ‘Aanbod was ver beneden de eisenvan de VB’ aldus dit stuk. Wellicht had er beter vermeld kunnen staat: ‘Eis van de VB ging voorbij aan realiteitszin’. En zo gaat het (geldt voor beide kanten) altijd: platte koehandel dat het is. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.