Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bso’s IJsterk gaan door onder nieuwe eigenaar

De door kinderopvangorganisatie IJsterk afgestoten bso's maken een doorstart onder een nieuwe eigenaar: kinderopvangorganisatie Brood & Spelen. De teams blijven intact en bijna alle locaties blijven open. Brood & Spelen wil zich specialiseren in de tussen- en buitenschoolse opvang.
Bso's IJsterk gaan door onder nieuwe eigenaar
Foto: ANP

Ivonne Broijl, manager kinderopvang Brood & Spelen, ziet de overname van de BSO locaties in Amsterdam als een unieke kans. ‘We kunnen op deze manier de locaties in Utrecht, Beverwijk, Almere, Ermelo, Rotterdam en Haarlem met elkaar verbinden en onze positie versterken als het gaat om buitenschoolse opvang.’ In totaal neemt Brood & Spelen 12 bso-locaties van IJsterk over. De twee andere locaties worden overgenomen door kinderopvangorganisatie Combiwel en Akros.

De Amsterdamse kinderopvangorganisatie IJsterk besloot zich onlangs ook te specialiseren, maar dan in de opvang voor kinderen van 0-4 jaar. Alle kinderdagverblijven en peuterspeelzalen blijven binnenboord, maar de 14 bso’s werden ter overname aangeboden. Lees meer

Flexibele opvang

De overname gaat in per 1 juli. Brood & Spelen biedt flexibele opvang in verschillende opvangpakketten. De opvang richt zich op een uitgebreid activiteitenaanbod en talentontwikkeling per leeftijdscategorie. Het is de bedoeling dat specialistische medewerkers, zoals een sportleraar, rouleren tussen de locaties en inhaken op initiatieven van scholen en de buurt.

Wensen ouders

De eigenaar van Brood & Spelen wil de komende tijd in gesprek gaan met ouders en samenwerkende scholen van de voormalige IJsterk-locaties om hun wensen in kaart te brengen en zo het overnameproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.