Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brede schoolkaart telt 250 scholen

Brede schoolkaart telt 250 scholen

Brede scholen schieten nog steeds als paddestoelen uit de grond. Op de overzichtskaart voor brede scholen staan inmiddels de gegevens (adres, telefoon, emailadres en website) van 250 brede scholen vermeld.

In totaal 1300 brede scholen
Er is nog wel een lange weg te gaan, want inmiddels zijn er in totaal rond de 1300 brede scholen in Nederland. De kaart is een initiatief van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen. Dit steunpunt helpt scholen en gemeenten bij het ontwikkelen van hun brede school en bestaat in principe nog tot oktober 2012.

Ambassadeurs
Brede scholen die nog niet op de kaart staan, kunnen zichzelf aanmelden voor de brede school-kaart via de website van het Landelijke Steunpunt. Op de kaart staan ook ruim 20 ambassadeurs vermeld. Zij weten alles over de praktijk en hebben ervaring met het ontwikkelen van een brede school. Daarmee vervullen ze een voortrekkersfunctie. Hun school onderscheidt zich op organisatie, samenwerking of gebouw en kan een voorbeeld zijn voor andere brede scholen.

Vind je samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang een interessant onderwerp? Bekijk dan de artikelen uit het nieuwe online dossier over dit onderwerp.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.