Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Branchepartijen doen onderzoek naar klachtenreglement kinderopvang

Branchepartijen BK, BMK en BOinK zijn een onderzoek gestart onder kinderopvangorganisaties én ouders naar de ervaringen met het klachtenreglement. Kinderopvangorganisaties zijn volgens de Wet kinderopvang verplicht om een klachtenregeling te hebben, maar die is niet altijd goed vindbaar.
branchepartijen-doen-onderzoek-naar-klachtenreglement-kinderopvang
terovesalainen / stock.adobe.com

In het ‘model intern klachtenreglement’ staan de wettelijke eisen en voorwaarden beschreven waaraan een klachtenregeling minstens moet voldoen. ‘Houders kunnen dit model invullen en aanpassen naar hun eigen organisatie’, leggen de partijen uit. ‘In de praktijk merken we dat dit model klachtenreglement en de inhoud ervan niet altijd goed vindbaar of duidelijk is voor alle betrokkenen.’

Onderzoek

De branchepartijen doen daarom gezamenlijk onderzoek en willen zo de ervaringen van ouders en kinderopvangorganisaties met de klachtenregeling in kaart brengen. Zij doen een oproep aan kinderopvangorganisaties en alle pedagogisch professionals die daarin werkzaam zijn om de online vragenlijst in te vullen.

Vragenlijst

Het invullen kost ongeveer 10 minuten. De verkregen informatie wordt verwerkt in een verbeterde nieuwe versie van het model klachtenregeling. De vragenlijst kan ingevuld worden tot uiterlijk zondag 21 november.

Ga naar de vragenlijst klachtenreglement voor organisaties en medewerkers >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.