Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brancheorganisatie en CBS delen voortaan gegevens

Brancheorganisatie Kinderopvang en het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Kinderopvangondernemers hoeven daardoor niet meer twee keer bedrijfsgegevens af te staan. Afgesproken is dat de Brancheorganisatie verzamelde bedrijfsgegevens jaarlijks aan het CBS levert.
Brancheorganisatie en CBS delen voortaan gegevens
Foto: ANP Photo

Met de benchmark van de Brancheorganisatie is goed te zien wat de stand van zaken is rondom de bedrijfsvoering, de kwaliteit en de ontwikkelingen in de sector. De jaarlijkse enquête Welzijnswerk en Kinderopvang wordt voortaan ook gebaseerd op deze gegevens.

Toestemming

De Brancheorganisatie deelt de gegevens via een zogenoemd transparantiedocument. Kinderopvangorganisaties wordt gevraagd of de informatie gedeeld mag worden met het CBS. Deelnemers die alle gegevens invullen, ontvangen een benchmarkrapportage waarbij ze zichzelf kunnen vergelijken met cijfers uit de kinderopvangsector.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.