Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Brabantse ouders zoeken kinderopvang over de grens

Kinderopvang

Belgische kinderdagverblijven profiteren van de bezuinigingen op de Nederlandse kinderopvang. Omroep Brabant polste een tiental kinderdagverblijven net over de grens en bijna allemaal trekken meer Nederlandse klanten dan ooit. Dit varieert van enkele tot een tiental kinderen. Bij sommige locaties lopen de wachtlijsten flink op, zelfs tot 2013.

Uitbreidingsplannen kinderopvang
Zoals Marjolein van der Linden die in het Belgische plaatsje Essen binnenkort een tweede crèche opent. ‘Maar ik heb dringend een nieuwe ruimte nodig’ zegt ze tegen Omroep Brabant. Kinderdagverblijf Miep & Lies in Hamont zit helemaal vol. ‘Ze hadden allemaal hetzelfde verhaal’ aldus eigenaresse Lut Hegge, ‘de opvang wordt hier steeds duurder, heb jij nog plek?’. ’t Kroontje in Arendonk uit Reusel vervroegt haar uitbreidingsplannen vanwege de grote vraag vanuit Nederland.

Kinderopvangtoeslag
Nederlandse ouders die hun kind naar een Belgisch kinderdagverblijf brengen, ontvangen nog wel gewoon kinderopvangtoeslag. In België liggen de kosten voor kinderopvang een stuk lager dan in Nederland. Een moeder vertelt tegen Omroep Brabant dat ze voor één kind 300 euro per maand minder kwijt is aan opvang. dat is haar het omrijden wel waard.

Beluister het radiofragment op Omroep Brabant >>

Bron: Omroep Brabant
Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Wij hebben twee vestigingen. Onze vestiging dicht bij de Grens heeft nauwelijks echte Belgische kinderen. Natuurlijk zou het niet goed zijn als we voor onze ouders het IKG systeem toepassen waarbij de Belgische overheid veel tussenkomt op basis van het inkomen. Maar zoals we nu werken ontvangen we nauwelijk subsidie van de overheid. Ons inkomen is dus daadwerkelijk lager dan die van een Nederlands kinderdagverblijf.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.