Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BOinK: ouders hoeven bij staking niet te betalen

Als er geen opvang wordt geboden als gevolg van een staking, hoeven ouders waarschijnlijk de factuur niet te betalen. Dat meldt oudervereniging BOinK. Daar staat tegenover dat er voor deze uren ook het recht op kinderopvangtoeslag vervalt.
ouders
© AleksandarNakic / Getty Images / iStock

De melding van BOinK hangt samen met de plannen van vakbond FNV om op woensdag 23 juni met estafette-stakingen te beginnen. Dit omdat de werkgevers niet zijn ingegaan op het ultimatum dat op 14 juni afliep.

‘Informeer bij uw kinderopvangorganisatie of er wordt gestaakt en of dat gevolgen heeft voor de opvang van uw kind,’ adviseert BOinK. ‘Zodat u indien nodig vervangende opvang voor uw kind kunt regelen. NB: als er geen opvang wordt geboden, hoeft u waarschijnlijk niet te betalen voor de opvang. Let op: voor uren die u niet betaalt heeft u ook geen recht op kinderopvangtoeslag.’

De FNV besluit op vrijdag 18 juni of er acties gaan komen en zo ja, waar. De werkgevers vinden dat zij een goed aanbod hebben gedaan.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.