Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BOinK is falend Hofnarretje zat

BOinK is falend Hofnarretje zat

Het voormalige kinderdagverblijf ’t Hofnarretje in Amsterdam moet dicht. Dat stelt Gjalt Jellesma van BOinK, belangenvereniging voor ouders in de Volkskrant. Ook wil Jellesma dat Albert Drent alsnog vervolgd wordt.

‘Bij ’t Hofnarretje was van alles mis, los van het misbruik. Het OM zou moeten vervolgen, zodat ook anderen die er een zooitje van maken in de sector, kunnen worden aangepakt’, aldus Jellesma.
Wanneer een kinderdagverblijf structureel de regels aan de laars lapt of wanneer er acute risico’s bestaan, moet de burgemeester de tent dichttimmeren, vindt Jellesma. Maandag werd bekend dat het kinderdagverblijf dat tegenwoordig Vlinderheuvel heet, weer een dwangsom opgelegd heeft gekregen. De opvang voldoet nog steeds niet aan de eisen, tijd voor actie.

Veilig
De advocaten van eigenaar Albert Drent vinden de reactie van de voorzitter van BOinK ‘schandalig’, zo meldt het dagblad. Jellesma zou paniek en onrust zaaien, terwijl de punten waar het om gaat bij een goede en veilige kinderopvang op orde zijn bij Vlinderheuvel, aldus de advocaten. Albert Drent zegt dat Boinkvoorzitter Gjalt Jellesma onvoldoende inzicht heeft in het reilen en zeilen bij ’t Hofnarretje om te zeggen dat de veiligheid van de kinderen niet werd gegarandeerd. Volgens Drent was de kwaliteit van ’t Hofnarretje in orde. Dat blijkt onder meer uit het feit dat het kinderdagverblijf volgens hem in de periode 2007-2010 aan de normen voldeed.

Verstandelijke handicap
In het kinderdagverblijf zou volgens de krant voor drie vestigingen niet kunnen aantonen dat het protocol kindermishandeling wordt uitgevoerd. Ook werken er twee verstandelijk gehandicapte vrijwilligers zonder medeweten van de ouders. Een van de leidsters zou bovendien op twee vestigingen op dezelfde uren zijn ingeroosterd. 

’t Hofnarretje is bekend van de grote Amsterdamse zedenzaak. Hoofdverdachte Robert M. moet volgend jaar terechtstaan voor ernstig seksueel misbruik.

Bron: de Volkskrant/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.