Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boekentip Augustus 2012

Boeken

Boekentip Augustus 2012 –  Wilde dieren’ van Rop van Mierlo

Ook een kinderboek kan de Dutch Design Award winnen, zo bleek afgelopen jaar. Het prentenboek ‘Wilde dieren’ van designer Rop van Mierlo won de felbegeerde prijs voor het beste grafische ontwerp. Het boek, dat ook als ‘Wild Animals’ is uitgebracht, was tot voor kort alleen te krijgen in New York en Parijs. Nu dan ook in de gewone Nederlandse boekhandel.

Het groot formaat prentenboek bevat op elke dubbele pagina een zogeheten wild dier. Van een slang tot een ezel, van een beer tot een luipaard. De waterverftekeningen zijn ondanks de niet gebruikelijke weergave duidelijk herkenbaar. Sterker, Van Mierlo weet zelfs met zijn grove manier van werken details weer te geven. Het aaibare van het hertje, het snoetje van het konijn en de koppige blik van de ezel.

Het boek bevat geen tekst, wat absoluut geen gemis is. De afbeeldingen spreken voor zich. En dat is ook precies waarom de jury het boek zo waardeert: ‘Het boek is een icoon, dat uitnodigt om verhalen te vertellen. Tegelijkertijd zijn de illustraties zo sterk dat het eigenlijk geen verhaal nodig heeft. Universeel, voor iedereen te begrijpen, van jong tot oud en wereldwijd.’

Een prachtig prentenboek dus waarmee je alle kanten op kan. Van benoemen tot het verzinnen van verhalen, van zelf schilderen tot gewoon lekker kijken.

Wilde dieren, Rop van Mierlo. Gottmer, ISBN 978-90-2575-159-3, prijs 17,95

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.