Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Jolanda Rikers – Meer naar buiten

Sinds kort ben ik bestuurder bij het Speeltuinwerk Limburg. Toevallig hadden we voor de zomervakantie bepaald dat ons centrale thema voor 2014 ‘Buiten spelen’ zou zijn. Hierdoor heb ik mij de afgelopen tijd ook wat intensiever met de diverse verschenen onderzoeken op dit terrein beziggehouden. Hieruit blijkt dat buiten spelen heel goed voor kinderen is.
Blog Jolanda Rikers - Meer naar buiten

Het valt me tegelijk op dat we er in de kinderopvang zo weinig mee doen, terwijl het feitelijk niks kost en het ligt binnen handbereik.  In Kerkrade hebben we bovendien in elke wijk een mooie speeltuin. Uit een recent onderzoek van Newcom blijkt dat ouders het buitenspelen een van de meest belangrijke toegevoegde waarden vindt van de kinderopvang.

Laten we dan ook naar buiten gaan. Vooral met opvallende hesjes, dan zijn we meteen een lopende reclame. We kunnen dan ook beter stoppen met de digitale spelletjes, want dat leidt weer tot digitale dementie, volgens Manfred Spitzer, een gerenommeerde Duitse geheugenonderzoeker.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.