Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marion Kozijn – Zinloos geweld

Helemaal over zijn toeren komt Quinten uit de poppenhoek naar mij toe gelopen.Als ik hem op schoot neem kruipt hij bijna in mij weg. Hij vertelt, naar adem happend, tussen zijn snikken door een heel verhaal wat door kan gaan voor Swahilie, want ik versta er geen woord van. Ik laat het allemaal over me heen komen en wacht maar rustig af tot het wat rustiger wordt bij Quinten. Hij zit nog volop in het verwerkingsproces. De poppenhoek stroomt leeg met meiden, die zich, vol medeleven, massaal om ons heen scharen. Alleen Tim is nog in de poppenhoek. Op zijn hoofd de eeuwige politiepet. Hij ziet er niet echt onschuldig uit. Senna streelt Quinten over zijn rug en spreekt hem troostend toe :”Wat is er nou gebeurd?” Een raar hoog stemmetje.
“Ik zei dat ik het niet wilde en hij deed het toch!” vang ik op.
“You cannot always get what you want!’ herleven ineens mijn tienerjaren.
“Wat heeft’ie dan gedaan?” Ik kijk naar Tim die zijn politiepet in een beweging helemaal over zijn ogen trekt.
” Nou, Tim……” begint Quinten en barst weer in snikken uit. Senna, die ik ervan verdenk in stilte al bezig te zijn met het organiseren van een stille tocht, beent resoluut op Tim af. “Wat heb je nou gedaan bij Quinten?” Ze schudt hem door elkaar. Ik vraag of Tim even wil komen vertellen wat er gebeurd is. Er komt geen enkele beweging in de politiepet.
“Als je niet komt, word ik echt boos, Tim!” Ik breng gelijk maar even grof geschut in. Het helpt, hij komt maar weigert te vertellen wat hij nou precies gedaan heeft. De meiden dringen om hem heen. Boze gezichten.
“Tim, ga dan maar even op het stoeltje zitten nadenken wat over wat je gedaan hebt.” Ik praat tegen een politiepet.
Iedereen loopt achter Tim aan naar het strafstoeltje. Quinten tussen Senna en Isabella in. Stoere meiden. Bij hen is’ie veilig.
Het wordt niet duidelijk wat er gebeurt is.Alleen dat Quinten zei dat’ie het niet wilde en dat Tim het toch deed.
Over tien jaar misschien een cold case voor Peter R de Vries!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.