Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marion Kozijn – Spelen

Na een uurtje moeten de grote auto’s de gang op. Het wordt gewoon te druk. De chauffeurs kijken beteuterd om zich heen nu ze zo plotseling brodeloos geworden zijn. Gelukkig vinden ze gauw een andere baan. In de bouw dit keer.

Ze gaan het klimhuis restaureren. Daniel en Roy staan met de gereedschapskist op het klimhuis en Jesse geeft de bouwstenen aan. Deze worden verticaal rondom het klimhuis geplaatst. Daniel hanteert op zeer professionele wijze de boormachine. Hij boort de gaten voor en Roy jast de spijkers erin met de houten hamer. Zeer geconcentreerd en met weinig woorden werken ze het hele klimhuis op deze manier af.
Als het raamwerk staat neemt Jesse onder iedere arm een blok en klautert via de glijgoot naar boven om zich samen met zijn maten aan de afwerking te wijden. De waterpas en de nijptang zijn daarbij zijn werktuigen. Er wordt hard gewerkt, serieus gekeken en weinig gezegd.

Het span bij de zandtafel is aanmerkelijk luidruchtiger. Pim, Marit, Thijs, Stan, Wendy en Noah rijden met autootjes rond op de rand van de zandtafel. Ze zitten elkaar behoorlijk op de hielen, maken motor geluiden en nemen het begrip “mijn en dijn” zeer ruim.
Als ze uitgeraced zijn storten ze zich op het zand. Scheppen het in bekertjes en kiepen het dan weer om. Soms in de zandbak. Meestal ernaast. Of gewoon over een ander kind heen……..

Tessa, Benthe en Romy spelen in de poppenhoek. Benthe heeft deze morgen haar eigen pop meegenomen. Dat is duidelijk. Romy wil de echte babypop die knus in de armen van Tessa ligt. Ze komt bij mij om steun te vragen voor haar probleem. Ik loop met haar mee naar de poppenhoek waar zij mij aanwijst om welke pop het haar te doen is. De pop die op dat moment iets van Tessa te eten krijgt.
Ik bied haar een alternatief dat, dat weet ik ook wel, een slap aftreksel is van de babypop in Tessa’s armen. Ik prijs het leuke jurkje aan maar weet drommels goed dat deze pop geen genade kan vinden in de ogen van Romy. Ik spreek met Tessa af dat Romy straks ook even met de babypop mag spelen.In afwachting van dat moment sloft Romy naar de tafel waar ze een puzzeltje gaat maken. Benthe en Tessa en de pop komen er ook bij zitten. Na een poosje vraagt Romy of zij nu met de pop mag. Zonder slag of stoot geeft ze de pop aan Romy.De drie dametjes gaan weer terug naar de poppenhoek.

Geluk houdt op bij het bezit want nog geen minuutje later huppelen ze de poppenhoek uit en vragen of ze mogen kleien. De poppen liggen vergeten op de grond van de poppenhoek…….

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.