Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marion Kozijn – Ontruimers

 

Tim, Kai en Henrik bemannen het klimhuis. Een kaal klimhuis. Daar zal echter heel snel verandering in komen. Het begint nog vrij onschuldig met wat kopjes en schoteltjes uit de poppenhoek. Mannen moeten zo af en toe wat drinken.

Kennelijk is het niet aangenaam om op de kale houten planken van het klimhuis te zitten, want Kai haalt een groot kussen uit de poppenhoek. Het kost enige moeite een kussen van deze afmeting naar boven te sjouwen maar hij krijgt hulp van zijn maten. Er zijn nog twee van zulke kussens en omdat ze nou weten dat ze op elkaar kunnen rekenen bij het naar boven sjouwen worden die ook neergelegd. De vloer is er helemaal mee bedekt en als ze er op zitten steken ze boven het klimhuis uit! Ziet er knus en geriefelijk uit.

Maar het kan nog aangenamer: de kussentjes van de kleine stoeltjes en het bankje van de poppenhoek moeten er ook aan geloven! Het is een heel gesjouw. Ze hebben rode koppen en stralende ogen: dit is mannenwerk! Lekker sjouwen, balanceren op de glijgoot, naast elkaar naar beneden roetsjen. Henrik vult de boodschappentas met pannen, borden en bestek en Kai neemt de bak met plastic etenswaren onder zijn ene en een beer onder zijn andere arm. Het belandt allemaal op het klimhuis.

‘Het is een heel gesjouw. Ze hebben rode koppen en stralende ogen: dit is mannenwerk!’

Als Pepijn er bij wil komen zitten wordt’ie er weinig zachtzinnig van af geduwd. Ze hebben geen pottenkijkers nodig. Hun ogen gaan steeds meer stralen. Ze lopen maar heen een weer met knuffels, poppen en dekentjes. Zelfs de verkleedklerenkist moet helemaal leeg. Ik begrijp niet dat ze nog kunnen zitten op die kleine volgestouwde ruimte maar het gaat. Ze houden zich aan elkaar vast.

Als Kai een poging doet om ook de, inmiddels lege verkleedklerenkist de glijbaan op te sjouwen grijp ik toch maar even in. Het is nu wel vol genoeg. De hele poppenhoek is ontruimd.Toch weten Keesje en Loeki zich daarin nog reuze te vermaken. Op een bank zonder kussens kan je ook gewoon doktertje spelen!

Op het klimhuis wordt er intussen druk met de boormachine gewerkt. Ze maken er allerlei geluiden bij. Helaas moet er ook weer opgeruimd worden….. Daar zijn mannen niet zo goed in. Ook kleine mannen niet. Ze gooien alles op de grond, pakken een auto en gaan gewoon lekker rondjes rijden. Even ontspannen na zo’n zware ontruiming!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.