Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marion Kozijn – Ontrouw

Marion Kozijn - Ontrouw

 

Pepijn is verliefd op Fiene. Het is hem ineens zomaar overkomen. Hij is altijd daar waar Fiene is. Hij gaat niet naar de peuterspeelgroep nee, hij gaat naar Fiene Foppe. Die achternaam is heel belangrijk voor hem. Die vermeldt hij er altijd bij. In de kring lukt het hem altijd wel om met een beetje duwen en schuiven naast Fien de Kock uit te komen.

Vervolgens schuift hij zijn stoel helemaal tegen die van haar aan zodat hij makkelijk zijn arm om haar heen kan slaan.”Ik woon in Barendrecht,”meldt hij maar even voor de goede orde. Het kan maar duidelijk zijn. Gelukkig woont Fiene woont ook in Barendrecht. “….en in Nederland!” voegt zij er nog aan toe. Ineens belanden we in een Aardrijkskundeles.

Iedereen heeft wel iets te melden over waar hij of zij woont. Er zijn er zelfs bij die wonen in de vakantie. Lijkt me heerlijk: wonen in de vakantie! Ergens valt het woord Spanje. Daar woont Sinterklaas. Verliefdheid kan heel leerzaam zijn.

“Sttt”, zegt Fiene “Nijn slaapt!” Pepijn krijgt er een kleur van: ze praat zomaar tegen hem’

Fiene is volgens ons niet verliefd op Pepijn. Maar daarin kunnen wij ons vergissen. Vrouwelijk raffinement is zelfs kleine meisjes niet vreemd. Er zijn altijd wel jongens om Fiene heen. En zij laat het zich lekker aanleunen.

Terwijl Fiene in de poppenhoek haar knuffel toedekt is Pepijn daar toevallig met zijn boormachine, waar hij veel lawaai mee maakt. Onverstoorbaar gaat Fiene door met haar bezigheden. Pepijn buigt zich zelfs liefdevol over het toegedekte konijn heen. Hij wil daarmee laten zien dat hij een betrokken pappa is. “Sttt”, zegt Fiene “Nijn slaapt!” Pepijn krijgt er een kleur van: ze praat zomaar tegen hem. Hij rommelt een beetje stuntelig om haar heen in de poppenhoek en dan moet’ie ineens plassen. Dat is nou jammer maar hij is nog maar pas zonder luier dus van ophouden is nog geen sprake! Hij rent de klas uit.

Als hij na een poosje terug komt is Fiene uit de poppenhoek verdwenen. Ze zit aan de grote tafel te kleien. Hij ziet haar niet. Hij ziet wel een ander leuk meisje, Jente. Hij rent naar haar toe en neemt haar nogal stevig in de houdgreep. Midden in deze ongelukkige omhelzing ziet hij ineens zijn Fiene Foppe weer zitten. Hij ziet ook dat ik alles gezien heb.

“Ja,”verklaart hij zijn escapade “ik zag Fiene niet meer toen heb ik Jente maar even gepakt!”

Waar werd oprechter trouw. Dan tussen man en vrouw. Ter wereld ooit gevonden?
(Gedicht Joost van den Vondel)

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.