Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Marion Kozijn – Geheim

 

We hebben een boek gekregen van Tom. Dat boek gaat over een geheim. Voor we eruit gaan lezen vraag ik of ze weten wat dat is, een geheim. Dat is iets wat niemand mag weten! Tom zelf omschrijft het bijna poëtisch: “Dat is iets dat je bij jezelf moet houden.” Hoe wijsneuzerig kan je zijn als je vier bent!

Dan gaan we lezen over de mol, die verliefd wordt op muis en dat aan niemand vertelt. Elke dag gaat mol naar het holletje van muis. Zijn vrienden zien hem nooit meer. Als mol weer onderweg is naar muis komen zijn vrienden achter hem aan en willen nou weleens weten waarom ze hem nooit meer zien. Mol zegt niks maar gaat wel gezellig met z’n vrienden op pad. Als muis dan uiteindelijk maar naar mol toe komt, komt het geheim uit.

‘Sophie wil er wel over praten.
Zij is verliefd op opa Hans!’

Omdat een geheim nu eenmaal iets is wat niemand mag weten ,wat je bij jezelf moet houden, kan ik niet vragen of zij ook een geheim hebben want dan ben je tenslotte gauw uitgepraat. Ik ga het dus maar hebben over een ander gevoelig onderwerp: verliefd zijn. Sophie wil er wel over praten. Zij is verliefd op opa Hans! De meeste kinderen zijn gewoon lekker verliefd op mamma. Sem heeft het helemaal te pakken van zijn broer Tim. Dat verbaast me omdat ik dacht dat hij wel erg verliefd op Mirthe zou zijn. Ze zijn altijd onafscheidelijk en hebben grote plannen voor later. Dan gaat hij namelijk een hele grote auto kopen om samen met Mirthe naar Turkije te gaan. Daar gaan ze dan logeren in een hotel met een bed met twee kussens! Loeki is verliefd op haar vriendinnetje Keesje. Een mededeling, die Keesje onberoerd laat. Tijdens die bekentenis blijft ze gewoon lekker in haar neus peuteren en meldt dat zij op mamma verliefd is. Dan is Frederike aan de beurt. “Ben jij ook weleens verliefd?” Ze kijkt me duister aan. Wordt een beetje rood en doet er het zwijgen toe. “Je hoeft het niet te vertellen, hoor!” zeg ik. Ze zucht eens diep en blijft zwijgen. Dan zegt Sem:”Ja, dat is nou haar geheim!”

Ik heb een geheim. Jonathan Emmett uitg: van Goor

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.