Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Wereldbekend in Kerkrade

Momenteel vindt het vierjaarlijks terugkerend Wereld Muziek Concours (WMC) plaats in Kerkrade. In de loop der jaren is het WMC synoniem geworden met een spectaculair muziekfestival van de hoogste kwaliteit. Het WMC is dan ook het belangrijkste internationale festival voor de blaasmuziek sector. Niet minder dan 272 orkesten uit meer dan 35 landen nemen met meer dan 20.000 muzikanten deel aan het 16e WMC. Echter, helaas is het WMC wereldbekend in Kerkrade en weet de gemiddelde Nederlander, Limburger, Maastrichtenaar niet dat deze happening tot 2 augustus plaatsvindt.

Vanuit de kinderopvang (BSO) doen we mee aan het programma WMC4kids. Zo hebben de kinderen van de BSO Bombarie een rockband ‘Cool one stage Kids’ samengesteld. In samenwerking met de muziekschool hebben vijf kinderen wekelijks les gehad in elektrische gitaar, basgitaar, trommelen en keyboard. Uiteraard is er ook een zanger bij. De Rockband zal tijdens het WMC op de Markt in Kerkrade het ‘KOK lied’ en ‘Rommel Ruim Rocker lied’ presenteren. Op een andere dag zullen de driejarigen van Kinder Opvang Kerkrade een optreden verzorgen. Drie groepen hebben een dansje of een liedje ingestudeerd dat begeleid wordt door eigengemaakte instrumentjes. Wij vinden het belangrijk dat kinderen aan muziekfestiviteiten deelnemen, omdat hierdoor hun (muzikale) creativiteit zich verder ontwikkelt. Nu het publiek nog.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.