Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Supersnelle selectie

Eind vorig jaar heeft Gemeente Kerkrade nog middelen bij de Provincie weten los te maken voor een sportproject, waarin de gemeente naast onze organisatie samenwerkt met onderwijsstichting Movare een het Huis voor de Sport. Voorbereiding van het projectplan en vaststellen van de combinatiefunctie heeft een half jaar gekost.

Kandidaten werven
In mei waren we zover dat we kandidaten konden gaan werven. Aangezien we er vooralsnog vanuit gingen dat we een dergelijke kandidaat konden vinden binnen de basisscholen van Movare (60 scholen in Zuid-Limburg) is de vacature alleen daar uitgezet. Op 21 mei werd de vacature per email verzonden naar alle scholen, met het verzoek aan kandidaten voor 2 juni alleen per email te reageren. We hadden ook al aangegeven dat zij indien geselecteerd op 12 juni een gesprek zouden hebben.

Parallelsessies
We waren met 4 selecteurs, vanuit elke partner 1 vertegenwoordiger. De CV’s van de kandidaten werden per email toegezonden en we moesten per omgaande aangeven of we de betrokken kandidaat wilden spreken. Vervolgens werden ook de kandidaten weer per email uitgenodigd voor een gesprek. Aangezien we 6 kandidaten hadden, 4 selecteurs en maar 3 uur beschikbaar voor gesprekken, hebben we de gesprekken opgeknipt. De vertegenwoordigers van de Gemeente en het Huis voor de Sport kregen per kandidataat een half uur om gericht in te gaan op de sportervaring en het toelichten van het sportproject. De vertegenwoordiger van Movare en ik gingen meer in op de persoonlijkheid en de BSO-ervaring. We begonnen parallel met twee kandidaten en na een half uur werd gewisseld. Op deze wijze konden we 6 mensen in 3 uur zien door 4 personen.

Top drie
Het frappante was we aan het eind dezelfde kandidaat hadden gekozen voor de functie; zelfs de top 3 was gelijk. Dus er was meteen al duidelijk met wie we verder wilden. Bovendien hadden we niet het geval dat we in de gesprekken te weinig tijd hadden. Wat eerst onmogelijk leek, is toch mogelijk gebleken. Na het zomerreces start de kandidaat met het sportproject; ik hou jullie op de hoogte.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.