Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Samenwerking scholen

Mijn eerste werkdag na het kerstreces werd onaangenaam verstoord door een sneeuwval van 20 cm en extreme kou en een daaruit voortvloeiende (file rijdende) rit, strijdend tegen de griep naar mijn werk. Tja als zomermens word ik niet echt vrolijk van dergelijke Anton Pieck tafereeltjes.

Gelukkig werd de dag afgesloten met een swingende nieuwjaarsreceptie bij de belangrijkste onderwijsstichting in de regio: Movare. Ondanks de barre weersomstandigheden waren er toch veel mensen aanwezig. Het leek wel een receptie van mijn eigen bedrijf; zo veel mensen die ik inmiddels ken binnen Movare. Variërend van College van bestuur, regio- en schooldirecteuren, PR- en communicatie, ICT, boekhouding, huisvesting, P&O, etc. Tja, op al deze terreinen werken we al samen met Movare.

Het viel me vervolgens op dat de voorzitter van het College van bestuur in zijn toespraak meldde dat Movare in 2009 een ‘pas op de plaats’ maakt; ze hadden net het Openbaar onderwijs overgenomen en niet de intentie om op korte termijn groter te groeien. Naar verluid waren hier al Kamervragen over gesteld. Toch had ik verwacht dat Movare zou knipogen naar de kinderopvang, zoals dit reeds in veel andere regio’s gebeurt. Tja, de tijd zal het (onderwijs) leren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.