Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Onder druk wordt alles vloeibaar

 

Eigenlijk ben ik meer een bouwer. Ik vind het leuk om met groei en innovatie aan de slag te gaan. Dan heb ik nu wel pech… Nadat we afgelopen jaar het beste jaar ooit hebben gedraaid, wordt ik dit eerste kwartaal geconfronteerd met een teruggang in kindaantallen en een verslechtering van het resultaat. De teller zit nu op ongeveer -8% en vanuit mijn contacten met collega’-organisaties valt dat nog enorm mee. Echter, dat is geen reden voor een feestje (ook al vieren we dit jaar ons zilveren jubileum). Gelukkig hebben we de afgelopen jaren (door goed de vinger op de knip te houden) gezorgd voor een behoorlijk weerstandsvermogen, waardoor we continuïteit van de organisatie en de spreiding van haar locaties kunnen waarborgen.

‘Dan maar minder op het ‘to do’ lijstje,
maar wel afmaken’

Toch zullen we keuzes moeten maken en onder druk wordt alles vloeibaar. Dit heb ik dan ook de afgelopen weken gemerkt. We hebben met het MT eens kritisch gekeken naar wat we wel en vooral wat we niet gaan doen dit jaar. Dit ligt niet in mijn natuur (afspraak=afspraak) maar het was wel nodig. Vooral omdat uit een analyse bleek dat ook afgelopen jaar ruim de helft van de voorgenomen plannen waren doorgeschoven naar 2012!
Dat gaan we dus niet meer doen: dan maar minder op het ‘to do’ lijstje, maar wel afmaken.

Mijn enige zorg bij deze actie is dat we misschien de innovatie uit het oog verliezen. Daar wil ik wel voor waken, want ook in een tijd van bezuinigingen, moeten we blijven nadenken over het blijven ontwikkelen van assortiment. Tja en dat uitstapje naar Disney met het voltallige personeel + partner en het gratis speelfestival voor alle kinderen in Kerkrade….worden ons door deze crisis niet afgenomen! Dat hebben we zeker verdiend. Immers. vorig jaar was het beste jaar ooit en dan moeten we zeker niet vergeten onze successen te vieren.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.