Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Leren vertragen

Afgelopen week ben ik van 9 tot 21 uur in opleidingsquarantaine gegaan. Volledig afgesloten van de buitenwereld op een landgoed ‘in the middle of nowhere’ in België, heb ik mijn eerste MBA-module gevolgd.

Het thema was ‘Leiderschap en strategische verandering’. Een actueel thema aangezien wij aan de vooravond zitten van een nieuw strategisch plan. Mijn mindset was helemaal ingesteld op het absorberen van alle nieuwste theorieën op het gebied van leiderschap en strategische verandering.

Mijn verwondering was ook groot toen onze docenten met ons gingen mediteren, dansen en muziek maken. Tja, dat krijg je als je met name rationeel aan de slag bent. In eerste instantie was ik wat onwennig, maar als iedereen meedoet maakt het ook niet meer uit. Natuurlijk kwamen tussentijds diverse mentale modellen en theorieën voorbij, zodat toch die rationele drive werd bevredigd. Ik kijk dan ook zeer tevreden terug op afgelopen week. Het heeft mij veel gebracht, waar ik zeker mee aan de slag kan, maar nu even niet, want wat ik vooral heb geleerd is de kunst van het vertragen. Eerst even niets doen.

Wil je meer weten over Kinder Opvang Kerkrade (KOK)? Kijk dan op kinderopvangkerkrade.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.