Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Kirchrao alaaf

Traditiegetrouw liepen we ook dit jaar weer mee in de kinderoptocht van Kerkrade. Dit jaar was het thema: ‘Samen groeien, laat de Carnaval in Kerkrade bloeien’. Ondanks de kredietcrisis verwachten we in Kerkrade een verdere groei van de kinderopvang. Derhalve openen we diverse locaties BSO maar ook kinderopvang in Kerkrade; in de hoop dat meer voorzieningen ook zal leiden tot meer kinderen.

Deze kinderen zorgen er weer op hun beurt voor dat de Carnaval bloeit. Passend bij het thema werd het grootste deel van de 230 deelnemers (ouders, medewerkers en kinderen) door een gestructureerde schmink-ploeg omgetoverd in grote en kleine vooral roze/blauwe vlinders met echte vleugels. Naast de vlinder stoet was er ook een grote groene rups waarin een tiental leidsters in werden gehuisvest. Alleen al vanwege het volume was het een prachtig kleurrijk gezicht toen de ruim 200 vlinders achter de rups vandaan vlogen op weg naar de markt in Kerkrade. Onderweg was er heel veel bekijks; het was immers goed weer.

Rijkelijk werden onze KOK-vlaggetjes uitgedeeld, maar ook de voor deze gelegenheid gemaakte rups-vlinder-wuppies vonden gretig aftrek bij jong en oud. Eenmaal aangekomen op de markt heb ik het hele college inclusief onze burgemeester versierd met een KOK-wuppie met als opdracht: ‘Wel reclame maken voor de kinderopvang! Kirchrao Alaaf!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.