Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Kinderopvang tegen ontgroening

Vol verbazing las ik heden in ons plaatselijk nieuwsblad: “Eerlijk gezegd is krimp nog amper doorgedrongen in den Haag en de rest van de Randstad’, aldus onze nieuwe minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Helaas bevestigt deze minister mijn vermoeden dat de Haagse politiek zich meer richt op de Randstedelijke problematiek. Ben erg benieuwd wat deze minister er vervolgens mee gaat doen. Mijn idee is dat het aanbieden van meer kinderopvang dan dat er kinderen zijn het probleem van ontgroening op zal lossen.

In Duitsland is er bij jonge vrouwen onderzoek gedaan naar hun wens om kinderen te krijgen en je raadt het al; het hebben van een zekerheid op een opvangplek is daarbij een belangrijk criterium. Sterker nog afgelopen jaar is bij onze Duitse buurgemeente Herzogenrath voor het eerst sinds jaren het geboorteaantal weer gestegen. Misschien moeten we jonge vrouwen vouchers voor kinderopvang geven als ze klaar zijn met hun studie, zodat ze niet hun carrière niet opofferen, maar daarentegen ook hun kind ontwikkelmogelijkheden gunnen. Ik ben bang dat er nog een lange weg te gaan is, maar wij openen in ieder geval nieuwe kindercentra in Kerkrade, ondanks de ontgroening en de crisis!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.