Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Intervisie

Jolanda Rikers - Intervisie

 

Sinds kort biedt BDKO (Beroepsvereniging voor Directeuren in de Kinderopvang) ook intervisie aan voor directeuren in de kinderopvang. Afgelopen week nam ik voor het eerst deel aan zo’n bijeenkomst en ik ben aangenaam verrast….

Vanuit mijn MBA studie was ik al met het fenomeen bekend, maar van gedachten wisselen met collega’s uit de branche is toch anders. Ik praat natuurlijk vaker op bijeenkomsten met collega’s, maar dit is toch heel anders. Helaas waren maar drie van de zeven directeuren aanwezig, maar dat ging niet ten koste van de kwaliteit. Onder de bezielende leiding van iemand van K+V werden we uitgedaagd om knelpunten in te brengen. Aangezien een van de regels van intervisie is dat je de informatie vertrouwelijk behandelt, zal ik hier geen verdere toelichting op geven. Ik mag natuurlijk wel aangeven wat het mij heeft opgeleverd.

Door vier uren lang elkaars knelpunten vanuit verschillende visies te bespreken, krijg je zelf ook een nieuwe visie op je eigen knelpunt. Mijn nieuwe visie werkte als een soort ‘eyeopener’. Ik besefte dit wel pas na een paar dagen (slow thinking). Ik verheug me al op de volgende keer.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.