Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Gaia Camp

Het Gaiapark Kerkrade is nu al drie keer verkozen tot de mooiste dierentuin van de Benelux. Het GaiaPark neemt bezoekers mee op ontdekkingstocht naar het verleden en verre landen met exotische dieren. Het dierenpark heeft in het regenwoud van Amazonia slingerende apen en prachtige vogels, in de Afrikaanse Congo vindt u de gorilla’s en dwergnijlpaarden. Op de savanne rennen giraffen, cheeta’s, stokstaartjes, lynxen en wolven rond en vanaf 1 juni kunt u hier ook leeuwen bewonderen. Reden te meer voor Kinder Opvang Kerkrade om naast de reguliere daguitstapjes, het park een keer wat uitgebreider te bezoeken.

Op 18 en 19 juni organiseren we met 40 BSO-kinderen en begeleiders ons eigen Gaia Camp met overnachting in het park. De kinderen verblijven deze twee dagen in een Afrikaans tentenkamp dat helemaal is ingericht voor deze doelgroep. De kinderen slapen met z’n vijven op een veldbedje in een tent in het park, zodat ze goed alle dierengeluiden kunnen waarnemen. Overdag vinden er allerlei activiteiten in het park plaats, waar kinderen naar keuze aan kunnen deelnemen.
Op zaterdagavond worden de kinderen getrakteerd op een BBQ en een kampvuur.

Aangezien onze organisatie met name een uitdagend programma voor oudere BSO-kinderen wil bieden, is de deelname prijs slechts € 10. Kinderen van een alleenstaande ouder betalen slechts € 5.
Het zal jullie dus niet verbazen dat we binnen enkele dagen de inschrijvingen binnen waren.

Helaas kunnen we alleen dit weekend van het park gebruik maken, want de hele zomer (tot eind augustus) confisqueert een Belgische jeugdvakantiewerkorganisatie het park. Wellicht dat we nog een keer in september kunnen gaan. Aan belangstelling geen gebrek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.