Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Einde crisis in zicht

Vorige week nam ik deel aan een door de Rabobank georganiseerde bijeenkomst: ‘Einde crisis in zicht’. Onze Rabobank vrienden vroegen voor deze bijeenkomst € 20, net genoeg om de factuurhandelingen gedekt te krijgen; echt boerenleengedrag!

Op het programma stond naast een Rabobankman ook Hans Kasper; hoogleraar Dienstenmarketing aan de Universiteit Maastricht en directeur van het Etil (CPB van Limburg, zoals hij zelf zegt). Om zijn verhaal te horen was ik vol verwachting gekomen. Hans is mijn scriptiebegeleider geweest bij NIMA-C en heeft mij afgeraden om in de meest ontgroende en vergrijsde stad van Nederland in de kinderopvang te gaan werken. In de wandelgangen wreef ik hem dan ook even in dat we dit jaar een geboortegolf hebben gehad in Kerkrade. Hij gaf aan dat hij ook goed nieuws had. Volgens Hans is de crisis voorbij.
Uit onderzoek bij Limburgse ondernemers bleek dat 2/3 van de ondernemers een gelijke of zelfs stijgende omzet verwachten voor 2010; het ondernemersvertrouwen neemt weer toe.

Voor de rest werd er nog gemeld dat de inflatie zowel in 2009 als in 2010 1% zal zijn en dat de kinderopvang in 2010 met 6% zal groeien. Ook zou de werkeloosheid met 7% stijgen (na-ijleffect). Uit een analyse bleek dat bedrijven die niet of nauwelijks last hadden gehad van de crisis met name hadden geïnvesteerd in productinnovatie en marketingcommunicatie. De Rabobankman bevestigde dat later ook in zijn presentatie. Kortom bemoedigende woorden in de donkere dagen voor kerst. Het wordt iedere dag weer iets lichter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.