Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Bevolkingskrimp?!

Al jaren roep ik in de regio dat we niet over krimp moeten praten, maar over groei. Eindelijk worden in 2012 mijn gebeden verhoord. Nou ja, schoorvoetend rapporteert het Limburgs Dagblad dat de bevolkingskrimp minder snel gaat en dat terwijl al vanaf 2009 de gemeente Kerkrade groeit. De jeugdgezondheidszorg spreekt al van het tweede jaar op rij van een babyboom. Het werd ook wel tijd met de massale uitstroom van alle ‘oude’ babyboomers.

Ik fluisterde onlangs onze burgemeester in zijn oor, dat hij de groei van zijn gemeente te danken heeft aan de groei van Kinder Opvang Kerkrade. Immers, elk Kerkraads gezin kan binnen een straal van 500 meter naar een locatie van ons. Volgens de OECD is er dan ook een positieve relatie tussen de beschikbaarheid van kinderopvang het geboortecijfer te traceren. Ik verbaas me dan ook over dit vertraagde en voorzichtige bericht. Bovendien hebben ze het dan ook nog over cijfers vanuit het verleden en dat terwijl het Netwerkbureau Kinderopvang reeds in 2010 aangaf dat de groei van kinderen 0-4 jaar voor Kerkrade maar liefst 6,8% zal zijn.

Immers, kleine kinderen krimpen toch niet ?!
Lees ook: netwerkbureaukinderopvang.nl >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.