Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Hanneke van der Lei/ VGOB – Social Media

 


Ik ben gastouder en actief op Hyves en Facebook. Zijn er richtlijnen waar ik me aan moet houden?

Antwoord VGOB
Er zijn steeds meer gastouders die via Facebook, Hyves of Twitter de ouders van hun oppaskinderen op de hoogte houden van de dagelijkse activiteiten of foto’s met hen willen delen. Dit is gemakkelijke manier om de ouders in één keer te informeren en sommige gastouders zijn zo actief dat via Social media de ouders gedurende de hele dag volgen wat de activiteiten van hun kinderen zijn.

Er moet echter wel rekening mee gehouden worden dat niet iedere ouder het plezierig vindt dat de activiteiten van de kinderen worden geëtaleerd. Daarom is het belangrijk om toestemming te vragen aan ouders of zij akkoord gaan met het plaatsen van foto’s en het benoemen van de activiteiten op het internet. Bij voorkeur ook in een gesloten groep, dat betekent dat alleen de ouders van de eventuele andere kinderen de foto’s mogen bekijken en de activiteiten mogen lezen. Controleer goed of de groep die aangemaakt wordt op Hyves en Facbook ook echt besloten is voordat u er berichten en foto’s op plaatst. Tenzij je een gesloten account hebt, zijn berichten op Twitter zijn per definitie openbaar. Realiseer u dan ook dat iedereen die mee kan lezen, ook personen waarvan u dat liever niet wilt. U hebt te maken met een kwetsbare groep, het is dan ook goed om bij ieder bericht de afweging te maken of het wel of niet verstandig is het op het internet te plaatsen.

Daarnaast is het hebben van een eigen Hyvespagina, Facebookpagina, Twitteraccount of zelfs een eigen website een uitstekende manier om u zelf te promoten! Het is een professionele manier om kenbaar te maken hoe u invulling geeft aan het gastouderschap. Dit kan zorgen voor nieuwe klanten en het kan u in contact brengen met andere gastouders. Gebruik maken van Social media past binnen de huidige tijd, maar voordat u begint is het belangrijk dat u nadenkt over hoe u hier invulling aan wilt geven.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.