Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elmer Oosten – Buitenspeeldag

Het echte zomerweer is dan eindelijk begonnen in Nederland. Maandag was het super lekker weer en zon, dinsdag warm maar redelijk bewolkt en woensdag...
Elmer Oosten - Buitenspeeldag

Deze week is de woensdag iets anders dan we gewend zijn. Daar waar we de kinderen meestal laten kiezen tussen buitenspelen of halverwege de middag met een deel van de groep weer naar binnen, zitten we vandaag vast aan een heus buitenprogramma. Want ook al staan de kinderprogramma’s op tv op zwart, een film aanzetten omdat het buiten regent, is niet echt een optie.

Het is 14:00 en het is tijd om de eerste kinderen op te halen vanuit school. Het is al aardig bewolkt boven locatie Waterwin en we vrezen er al voor… De buitenspeeldag zal wel eens in het water kunnen vallen. Het begint te miezeren en iets harder te waaien. Maar koud is het niet. Sommige collega’s hebben pech en komen dan inderdaad iets verregend terug van het ophalen.

Eerst eten we met zijn allen op de groep en blijven met een schuin oog het weer buiten in de gaten houden. Vervolgens zijn we klaar om naar buiten te gaan. Met een knipoog zeg ik tegen mijn twee collega’s: ‘ik ruim wel op en kom iets later naar buiten met mijn groepje.’ Zo houd ik binnen nog even in de gaten of het buiten echt droog blijft.  Het ziet er naar uit dat het droog blijft en dan kan ook voor mij en mijn groepje de buitenspeelmiddag van start! Enkele collega’s hebben verschillende spelletjes bedacht en onze groep (de Piranha’s) hebben we verdeeld in 3 groepjes, zodat ieder  zijn / haar eigen spelletjes kan doen en zijn / haar mentorkinderen bij zich heeft.


‘Wil ik net aan mijn eigen ijsje beginnen, begint de eerste uit de rij en de rest daar precies op volgend: meester, ik krijg mijn ijsje niet open! Kun je helpen?’

Lopend van spelletje naar spelletje kom ik mijn collega’s en de kinderen van de andere groepen tegen. Enorm gezellig en het blijft gelukkig droog de rest van de middag. Ik kijk uit naar het laatste onderdeel. Het springkussen! Uit voorzorg hebben we deze geplaatst op de patio bij de jongste groep, zodat dat in ieder geval door kan gaan. Samen met de 7 kinderen die ik onder mijn hoede heb, gaan we even helemaal los met springen en ondertussen ga ik er weer stiekem af zodat ik vast ijsjes kan pakken voor als de 5 minuten voorbij zijn.

Helemaal blij en nog lang niet uitgespeeld gaan de kinderen van het springkussen af. Wetend dat ze een ijsje gaan krijgen laat ik ze in een kring zitten en deel de ijsjes uit. Wil ik net aan mijn eigen ijsje beginnen, begint de eerste uit de rij en de rest daar precies op volgend: meester, ik krijg mijn ijsje niet open! Kun je helpen? Behulpzaam sta ik weer op en maak één voor één de ijsjes open..
Zo waren ik en mijn collega’s even bang dat we de middag buiten moesten afblazen, maar gelukkig ging het goed!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.