Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Communiceer je prijsverhoging met NETTOBIJDRAGE

Ieder najaar sta je weer voor dezelfde uitdaging: je moet je prijsverhogingen communiceren voor het volgende jaar. Het project “prijsverhoging” bestaat uit een traject van circa vier tot zes weken dat van groot belang is voor jouw financiële prestaties volgend jaar.

De belangen zijn groot en tegenstrijdig. Inzicht in prijzen is een voorwaarde voor het management, de oudercommissie en de ouder.

Wellicht zijn financiën niet het onderwerp waar je het liefst je aandacht aan besteed, maar uiteraard zijn ze wel enorm belangrijk voor jouw organisatie. Zonder voldoende inkomsten kan je uiteindelijk de deuren sluiten. In 2019 was er een hele grote kostenverhoging door wetswijzingen en ook dit jaar is de verwachting dat de kosten sterker stijgen (3% tot 6%) dan de stijging van kinderopvangtoeslag uurtarief (stijging van 1,87%). Verkoop die kostenstijging maar eens aan je klanten zonder gedoe of zelfs dat je klanten opzeggen.

Heb jij je tariefverhoging in 2019 goed aangepakt?

Iedere organisatie die vorig jaar hun tarief hebben verhoogd naar € 8,02 voor het kinderdagverblijf hebben NETTO de ouders een gift gedaan van ca. € 30,00 per maand. Ouders kregen in 2019 namelijk een flinke compensatie in de toeslag (7,85% tot aan 40%), waardoor zij er waarschijnlijk NETTO op vooruit zijn gegaan ondanks de forse bruto prijsstijging. Dit terwijl ik merk dat de kinderopvang ook in deze economische hoogconjunctuur niet bepaald veel geld overhoud.

De juist informatie met NETTOBIJDRAGE

Zorg dat je voor dit jaar alle essentiële informatie voorhanden hebt met NETTOBIJDRAGE. In de MANAGEMENT MODULE kan je binnen 30 seconden de NETTO gevolgen inzien van alle inkomensklassen van je voorgenomen prijsstijging van het jaar 2020 versus 2019. Zo weet je dus snel hoe jouw ouders in de portemonnee worden geraakt door jouw (voorgenomen) prijsstijging. Dit bied je de mogelijkheid tot helder communiceren met jouw ouders.

Communicatie met de oudercommissie

Heb je eenmaal je tarieven vastgesteld voor 2020, dan moet je deze overleggen met de oudercommissie. Niet dat zij een beslissende stem hebben, maar het is natuurlijk fijn als je op goed voet staat met de commissie. Je hebt ze nog voor veel meer zaken nodig dan alleen de financiën. Een goede relatie is het uitgangspunt van een goede samenwerking.

Met de OUDERCOMMISSIE MODULE bied je de oudercommissie inzicht in de NETTOBIJDRAGE van alle inkomensklassen binnen 30 seconden. Hierdoor gaat de discussie niet meer over jouw BRUTO VERKOOPPRIJS, maar over de NETTOBIJDRAGE die ouders
moeten betalen, welke meevalt t.o.v. de bruto tarieven.

Communicatie naar de ouder

Gelukkig is een klant NETTO veel minder geld kwijt aan de kinderopvang. Door de toeslag die zij terugkrijgen vanuit de overheid ontvangt een gezin minimaal 33,3% bij een heel hoog salaris tot 96% bij een laag salaris. Op het tweede kind is de uitkering zelfs minimaal 67,6%. Gelukkig leven we in een sociaal land.

Mail je klanten een simpele link en laat ze binnen 1 minuut berekenen wat hun NETTOBIJDRAGE is. Dit zorgt voor heldere communicatie, voorkomt veel klantenservice contact en onvrede. De module kan zelfs opgeleverd worden in je eigen design met eigen teksten en buttons.

Verhoog je omzet met ca 20%

Wist je dat vrijwel al jouw klanten NETTO meer betalen voor een “minder uren pakket” dan bij afname van een “volledig pakket”. Dit terwijl een kinderopvangorganisatie zo 20% meer omzet kan behalen bij verkoop van een “volledig pakket”.
NETTO is het voor jouw klanten voordeliger om een volledig uren pakket af te nemen tegen een lagere prijs. Zet je klanten daarom over naar een groter pakket met de PAKKETVERGELIJK MODULE 2020. Door de afname van veel meer uren stijgt jouw omzet met ca 20%.

Een klant is veel waard

Aanschaf van NETTOBIJDRAGE is al mogelijk vanaf € 29,00 incl. BTW. De prijs wordt gecalculeerd op basis van het totaal aantal kindplaatsen wat je aanbiedt. Hierdoor zijn de modules voor iedere organisatie betaalbaar.

Bekijk de DEMO en filmpjes

Wanneer je NETTOBIJDRAGE aankoopt informeer jij jezelf, de oudercommissie en je ouders tegen een scherp tarief en ontvangt iedereen inzicht in de prijzen. Bekijk de DEMO van de oudermodules en de filmpjes van de management & oudercommissie module. Mocht je vragen hebben dan kun je ons telefonisch bereiken of met ons chatten. We wensen je veel succes toe met je prijsverhoging.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.