Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Ruben Fukkink – Pedofilievereniging Martijn

Een rechtbank in Leeuwarden heeft in hoger beroep de ontbinding van de pedofilievereniging Martijn teruggedraaid. De bezigheden van de vereniging zijn wel in strijd met de openbare orde, maar er is geen sprake van ‘dreigende maatschappelijke ontwrichting’. Een verbod is dan niet mogelijk, aldus de rechter.
Blog Ruben Fukkink - Pedofilievereniging Martijn

Bovendien is de maatschappij weerbaar genoeg tegen de ‘ongewenste uitingen en verwerpelijke gedragingen’. De vereniging Martijn is hiermee (weer) volstrekt legaal. Deze uitspraak is onjuist en ongewenst.

Allereerst, pedofilie prediken is wel een maatschappelijke ontwrichting. Bezigheden en ideeën die in strijd zijn met de openbare orde, zijn schadelijk, gewoon omdat ze aantoonbaar in strijd zijn met de openbare orde. En pedofilie, in welke vorm dan ook, ontwricht sowieso de maatschappij. Dat laten de reacties zien na de affaire Robert M., na het misbruik in de jeugdzorg en de kerk. Het is ook de reden waarom velen een petitie tegen Martijn hebben ondertekend.

De vereniging Martijn is bedacht in de gevangenis. Geen toeval, want de bedenker zat hier voor een zedendelict. Dit is niet alleen ‘circumstantial evidence’, maar raakt de kern van de zaak: ‘pedofilie prediken’ en ‘pedofilie doen’ liggen te dicht bij elkaar. Ook andere leden zijn later veroordeeld voor vergelijkbare vergrijpen. In Leeuwarden ziet men dit als volgt: enkele leden zijn fout, maar hun vereniging is dat dan nog niet. Maar wat is een vereniging meer dan de optelsom van individuele leden? En het gedeelde gedachtegoed van alle leden was volgens de rechtbank toch verwerpelijk? En juist dat gedeelde en verwerpelijke gedachtegoed heeft meerdere leden toch al in de bak doen belanden?

De rechterlijke uitspraak dat de vereniging Martijn legaal pedofilie mag uitdragen, is zo ook een klap in het gezicht van de pedagogische medewerkers, die binnenkort mogelijk zelfs maandelijks worden gescreend’

Is de maatschappij weerbaar genoeg? Alle pedagogisch medewerkers worden na de zaak Robert M. gescreend omdat kinderen bescherming nodig hebben (kosten 4,5 miljoen). Er zijn speciale punten opgericht waar kinderporno kan worden gemeld (11.500 terechte meldingen in het afgelopen jaar). Er is een ondertekend Verdrag inzake de Rechten van het Kind. En we doen nog meer om het jonge kind te beschermen. Martijn toestaan werkt ontwrichtend op dit brede beleid en op iedereen die er bij betrokken is. De rechterlijke uitspraak dat de vereniging Martijn legaal dag in, dag uit pedofilie gewoon mag uitdragen,  is zo ook een klap in het gezicht van de pedagogische medewerkers, die binnenkort mogelijk zelfs maandelijks worden gescreend. Hoe kunnen we zo fanatiek zijn bij het screenen van duizenden pedagogisch medewerkers en dan zo slap optreden als pedofilie in pure vorm voor je staat? Nee, dan is onze maatschappij dus niet weerbaar genoeg.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.