Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Myrte van Gurp – Gezocht: pedagogisch talent

Deze maand is het weer zover: PPINK en KinderopvangTotaal organiseren voor de derde keer de verkiezing voor Pedagogisch Professional van het Jaar. Dit jaar hebben we er een tweede verkiezing aan toegevoegd, namelijk die van Pedagogisch Coach van het Jaar. Want ook daar is volop talent te spotten.

In alle eerlijkheid hebben we als organisatie al heel wat discussies gevoerd over de verkiezing en vooral de criteria die we stellen. We willen dat de winnaar uitblinkt op dit, dit én dit vlak en daarbij ook nog heel goed in de spotlights kan staan en uitmuntend kan vertellen over zijn/haar vakgebied. Lastig, want veel pp’ers shinen enorm op de werkvloer maar zijn buiten de groep heel bescheiden over wat ze doen.

‘Iedereen die schittert binnen de kinderopvang verdient deze die titel’

Laat het heel duidelijk zijn dat eigenlijk iedereen die schittert binnen de kinderopvang die titel verdient. Alleen is het voor de waardering en het aanzien van het vak zo belangrijk dat we genomineerden hebben die het heerlijk vinden om het dubbel en dwars uit te stralen. Er non-stop over willen vertellen… zodat iedereen in Nederland inziet dat het vak van pedagogisch professional er een is waar je niet omheen kan. Want daar, in die allerjongste jaren van de kinderen, daar gebeurt het. Nog voordat het kind het oh zo belangrijke onderwijs geniet, maakt het in sneltempo een ontwikkeling door. En de pedagogisch professionals zijn dé experts die dat proces begeleiden.

Dus. Ken je iemand die
…zijn of haar beroep met glans uitoefent?
…een influencer is voor de kinderen op de groep, maar ook voor de collega’s?
…zo’n type dat om 7.00 uur lachend de sleutel in het slot steekt en klaar is voor een nieuwe dag vol uitdaging en plezier?

Geef hem of haar dan op! De deur voor nieuwe ambassadeurs (professional én coach) staat wagenwijd open.
Wij weten dat de kinderopvang boordevol talent zit. En we laten het graag zien.

Let op: inschrijven kan tót 31 mei. Meer informatie vind je op www.ppink.nl of op de verkiezingspagina van KinderopvangTotaal.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.