Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Marion Kozijn – Verliefd

Ineens zijn ze verschrikkelijk verliefd: Asmae en Sem. Vooral Asmae heeft het erg te pakken.
Marion Kozijn-De Speeldoos Barendrecht.jpg
'Relatie therapie is mij op het lijf geschreven .Het komt goed.'

De dromerige blik waarmee ze rondloopt , altijd op zoek naar Sem. Naast elkaar in de kring. Hand in hand. Alle liedjes, de spelletjes, de mooiste prentenboeken gaan volledig aan hen voorbij. Zij spelen immers de hoofdrol in hun eigen romantische verhaal!

Asmae wordt meestal eerder gebracht dan Sem. Onrustig staat ze op de uitkijk en verschiet van kleur als hij dan eindelijk verschijnt. Die eerste minuten zijn de spannenste minuten van de ochtend. Ziet hij haar ook? Komt hij meteen naar haar toe of gaat hij gewoon gelijk met Matt spelen? Matt  is in deze situatie haar grootste concurrent want Sem en Matt zijn hele dikke vrienden.

‘Asmae zit een beetje verloren op een stoeltje. Alleen. Zo staat het niet in haar romannetje…..’

Vandaag heeft Sem weinig oog voor Asmae. Hij gaat meteen de bouwhoek in pakt twee grote auto’s en geeft er een aan Matt. Al gauw racen ze samen door het lokaal. Asmae zit een beetje verloren op een stoeltje. Alleen. Zo staat het niet in haar romannetje….. Ineens voel ik haar handje. Ik moet meekomen. We lopen naar Sem en Matt, die bij de keuken aan het spelen zijn. Een auto ligt onderste boven en wordt met een hamer en een zaag bewerkt. Mannendingen. Asmae neemt mij mee naar de rol “neuzensnuitpapier”, vlakbij de jongens. Zo moet hij haar toch wel zien?  Asmae moet nog leren dat mannen even nergens erg in hebben als zij met een klus bezig zijn! Sem is daarop geen uitzondering. Die hamert en zaagt er onbekommerd op los.

Asmae houdt mijn hand nog steeds stevig vast. We gaan samen op een stoeltje zitten. Ze kruipt helemaal tegen mij aan.“Jij wil zo graag met Sem spelen en nou is’ie druk met een auto bezig. Dat vind jij helemaal  niet zo leuk.” fluister ik in haar rode oortje. Ze knikt. “Komt goed, hoor!”

Relatie therapie is mij op het lijf geschreven .Het komt goed. Daar komt hij! Asmae springt van mijn schoot en verdwijnt met Sem gezellig onder de tafel. Matt runt het garage bedrijf  verder wel in zijn eentje.

Als geen ander kan Marion peuters observeren en hun gedrag herkenbaar omschrijven in weblogs. De vorige keer schreef Marion haar weblog over het gebruik van het woord ‘eigenlijk’. Naar de blog

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.