Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Blog Marion Duisterhof – Kinderopvangondernemers laat je horen

Na het plaatsen van mijn blogs op Kinderopvangtotaal, hebben vele, met name kleine, opvangorganisaties gereageerd, waarvoor mijn dank. Ik ervaar het als prettig om ondersteund te worden in mijn gedachtegoed betreffende de Wet IKK.

Ik

Registreren

4 REACTIES

 1. Kan iemand mij duidelijkheid geven over het vaste gezichtencriterium?
  Nergens kan ik teruglezen of deze medewerker ook daadwerkelijk de 0-jarigen moet verzorgen. Kan dit ook door een collega gebeuren, als het vaste gezicht maar wel op de groep werkt? Hoe kan het anders dat de mentor niet het vaste gezicht hoeft te zijn?
  Wij werken met een 0-4 groep, het is juist leuk dat je de afwisseling hebt met verschillende leeftijden. Kan het vaste gezicht van de baby’s, de taak van de peuters op zich nemen en een collega de zorg voor de baby’s zolang het vaste gezicht aanwezig is?
  Een vast kracht kan niet van brengen tot halen aanwezig zijn. Wij hebben het tot heden als volgt geregeld: degene die opent en dus de ouders en het kind ontvangt, zorgt voor de baby in de ochtend. Degene die sluit en dus de ouders spreekt bij het ophalen, zorgt in de middag voor de baby. Mag dit nog, zolang het vaste gezicht in de
  aanwezig is?

 2. Lees alle reacties
 3. Een geweldig initiatief, met veel onbesproken knelpunten! Zowel voor ondernemers als PM’ers.

  De tijd lijkt eindelijk daar dat het stilzwijgen doorbroken gaat worden!
  Dat de ondernemer met zijn of haar team de kwaliteitsstandaard weer neer gaat zetten, geen angst voor boetes, maar motivatie om het beste te leveren. Daar zou het om moeten gaan.

  High Five is natuurlijk aanwezig deze avond om duidelijk te maken dat de wet IKK bij ons geen kwaliteitsverbetering gaat opleveren, maar zelfs verslechtering. Wij zijn erg nieuwsgierig naar andere ervaringen en hopen op een drukbezochte avond met veel gepassioneerde en betrokken ondernemers en PM’ers!

  Laten we samen in actie komen om een sterk geluid te laten horen!

 4. Wij hebben dan geen problemen met pauze geven (ons bedrijf is vso/tso/nso) maar Wij worstelen ons wel door de vele “kwaliteits verbetering regeltjes” heen. Wij komen graag 29 november om hierover mee te praten of te horen hoe het door anderen ervaren wordt.

 5. Een geweldig initiatief en uiteraard, Marion, kun je ons als kleine ondernemer ook inschrijven voor de bijeenkomst op 29 november a.s. In ieder geval maak ik alvast mijn lijstje van “knelpunten” op.

  Wellicht is het zinvol voor de Brancheorganisaties om ook iemand te sturen, maar dan wel als “toehoorder”, niet als “verdediger” van afspraken waarmee zij akkoord zijn gegaan.

  En mede-kleine-ondernemers in de kinderopvang: komt er iemand in conflict met GGD en/of Gemeente inzake bijvoorbeeld de door Marion genoemde pauze-tijden dan staan we samen sterker in discussies! Zoals Marion al schrijft: wij zijn 50% van de kinderopvang in Nederland en wij zijn uit op verbeteringen voor de kinderen, niet op (nog meer) bureaucratie en zo.

  Steun dit initiatief, doe mee, praat mee, kom met inbreng!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.