Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Marike Vroom – Het goede nieuws…

In deze rare tijden met het coronavirus zie je het beste maar ook soms minder leuke kanten van mensen naar boven komen. En… ieder nadeel heeft zijn voordeel.  
Foto: Ruben Eshuis

Een crisis creëert verbondenheid en zorgt voor creativiteit. Met bewondering zie ik wat mensen allemaal bedenken om deze tijd door te komen. De bijzondere ideeën om ouderen die zijn opgesloten in het verpleeghuis nog op te beuren. Door boter kaas en eieren te spelen op het raam. Een hoogwerker die bezoek aan een balkon faciliteert. Mijn vader is acht maanden geleden overleden. Hij woonde het laatste jaar ook in een verpleeghuis en ik ben zo blij dat hij dit niet meer hoeft mee te maken.

Ik houd mijn hart vast wat deze crisis gaat betekenen voor de sector. Het kan niet anders of veel ouders verliezen hun baan of inkomsten en moeten hun kind van de kinderopvang afhalen. Dat betekent ongetwijfeld weer zwaar weer voor de sector. Gelukkig hebben we nu een overheid die de waarde van kinderopvang inziet en de sector ruimhartig ondersteunt met een financiële compensatie. Vele beroepsgroepen hebben minder mazzel.

‘gelukkig hebben we een overheid die de waarde van kinderopvang inziet en de sector ondersteunt’

Ook word ik warm van de ongelooflijke creativiteit die binnen onze sector kinderopvang heerst. We krijgen veel mailtjes en reacties op onze site en Facebook. Zo bijzonder wat er los komt, en hoe iedereen er een tandje bij wil zetten. Wat er niet allemaal bedacht wordt om contact met de kinderen te houden die thuis zijn. En hoe er in no time noodopvang en 24-uursopvang voor ouders in de zorg uit de grond getimmerd wordt. Daar kunnen ze in het onderwijs nog een puntje aan zuigen. De loyaliteit aan ‘onze’ kindjes en hun ouders is haast grenzeloos. Je ziet de liefde voor het vak er af spatten. Wat een mooie sector is dit toch.

En om nog maar een pluspunt te noemen van de huidige situatie: het grote probleem van personeelstekort zal nu ongetwijfeld naar de achtergrond verdwijnen. Zo zie je maar weer; ieder nadeel heeft zijn voordeel.

‘In Den Haag zijn ze er eindelijk achter gekomen dat kinderopvang geen oppas is maar een belangrijke en vaak noodzakelijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen.’ Lees de vorige blog van Marike.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.